Kysymys sitoutuneesta kirjailijasta : Jean-Paul Sartren kirjailijakäsitys teoksessa Mitä kirjallisuus on? - Prokkola, Johanna (2019)
Tarkastelen tutkielmassani Jean-Paul Sartren (1905–1980) kirjallisuusteoriaa sellaisena kuin hän sen esitti teoksessaan Mitä kirjallisuus on? (1948). Tutkin etenkin sitoutuneen kirjailijan käsitettä, sekä pyrin tuomaan esille Sartren näkemyksen sitoutuneesta kirjallisuudesta, sen tehtävistä ja tarkoituksesta, sekä lukijan osuudesta teoksen synnyssä. Tutkin lisäksi sitä, onko Sartren mielestä proosakirjallisuus ainoa taiteenlaji, jonka voi odottaa olevan sitoutunutta. Lopuksi tarkastelen Mitä kirjallisuus on? -teoksen saamaa vastaanottoa.