Suomalainen urheilusponsorointikeskustelu Twitterissä - Pusa, Sanna (2019)
Sponsorointi on olennainen osa nykyaikaista liikunta- ja urheilukulttuuria. Sponsorointi on vastikkeellista toimintaa, jonka tulisi hyödyttää kumpaakin yhteistyön osapuolta. Onnistuakseen sponsorointi vaatii huolellista strategista suunnittelua ja kummankin osapuolen sitoutumista yhteistyöhön. Urheilun sponsoroinnilla on omat erityispiirteensä, johtuen muun muassa urheilumaailman muuttuvasta ja arvaamattomasta luonteesta. Yhtenä urheilusponsoroinnin trendinä on viime vuosina nähty kasvava innostus yhteiskuntavastuulliseen sponsorointiin. Aikaisemmat tutkimukset urheilusponsoroinnista ovat tutkineet aihetta useimmiten sponsoroivien yritysten näkökulmasta. Sen sijaan sponsorointia yleisön näkökulmasta ei ole juurikaan aiemmin tutkittu. Tämä tutkimus pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen.