Pääomasijoittajien arvonmääritysmenetelmät ja niiden vertailu toimialoittain - Santala, Otto (2019)
Pääomasijoittajien tekemät buyout-sijoitukset sisältävät yleensä kohdeyrityksen arvonmäärityksen sekä riskienhallintasuunnitelman. Rajallisista resursseista ja aikataulupaineista johtuen pääomasijoittajien on valittava vain tietyt arvonmääritys- ja riskienhallintamenetelmät, joita he voivat hyödyntää ennen lopullista sijoituspäätöstä. Sijoituspäätöksen jälkeenkin pääomasijoittajille jää suuri vastuu sijoitukseen sisältyvästä riskienhallinnasta.