Digitaalisten järjestelmäkameroiden käytettävyyden arviointimetriikat - Tuominen, Niko (2019)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan käytettävyyttä ISO 9241-11 standardin ja Jakob Nielsenin määritelmän käytettävyydestä mukaan, sekä kerätään yhteen järjestelmäkameroiden käytettävyyttä käsittelevä tieteellinen kirjallisuus. Tutkielma on tehty kirjallisuuskatsauksena, sekä sitä tehdessä huomattiin, että tutkimusta järjestelmäkameroiden käytettävyydestä on tehty aiemmin hyvin niukasti. Osana tutkielmaa tunnistettiin ja esitettiin metriikoita järjestelmäkameroiden käytettävyyden arviointiin ISO 9241-11 standardin määritelmän mukaan.