Sosiaalisen tuen yhteys nuorten koettuun oireiluun : WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia. - Reinilä, Emmi (2019)
Nuorten oireilu on yleistä. Vuonna 2014 maailmanlaajuisesti joka kolmas nuori oireili toistuvasti, eli koki kahta tai useampaa oiretta useammin kuin kerran viikossa. Koetulla oireilulla on havaittu olevan sekä lyhyen että pitkän aikavälin vaikutuksia hyvinvointiin. Nuorten oireilun tausta voi olla moninainen. Se voi olla seurausta esimerkiksi nuoruuden kypsymättömyydestä tai patologisista sairauksista. Myös sosiaaliseen kontekstiin liittyvät tekijät voivat lisätä nuorten oireilua. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten sosiaalinen tuki on yhteydessä koettuun oireiluun 13- ja 15-vuotiailla nuorilla.