Hydrogeelit hermosolujen kasvatuksessa - Korhonen, Elsa (2019)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään hermosolukasvatukseen soveltuvia hydrogeelejä, jotka on jaettu synteettisiin ja luontaisiin hydrogeeleihin sekä grafeeni- ja hiilinanoputkipohjaisiin hybridihydrogeeleihin. Tutkielmassa keskitytään siihen, miten hydrogeelien ominaisuudet, kuten hajoamisnopeus, huokoskoko ja sähkönjohtokyky, vaikuttavat hermosolujen kasvuun. Tutkimusten perusteella hermosoluille suotuisin kasvualusta on hybridihydrogeelit, jotka sisältävät vähintään kahta seuraavista komponenteista: hiilinanoputkia, grafeenikomponentteja, synteettisiä tai luontaisia polymeerejä.