Nuorten urheilijoiden kipulääkkeiden käyttö : 13-17 -vuotiaiden suomalaisten urheiluseuraharrastajien kipulääkkeiden käyttö - Väyrynen, Venla (2019)
Kipulääkkeitä käytetään yleisesti lievittämään kehon kiputiloja, mutta käytöllä on myös lukuisia sivuvaikutuksia. Urheilijoiden kipulääkkeiden käytön on todettu olevan ei-urheilevaa väestöä korkeampaa. Nuorten urheilijoiden osalta tutkimuksia on kuitenkin tehty hyvin vähän. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää 13-17 -vuotiaiden suomalaisten urheiluseuraharrastajien kipulääkkeiden käyttöä, sekä kilpailutason, kilpailullisten tavoitteiden, harrastetun lajin ja sukupuolen vaikutusta kipulääkkeiden käyttöön.