Avusteisen kommunikaation ohjelmiston toteuttaminen progressiivisena WWW-sovelluksena - Kivioja, Roope (2019)
Progressiiviset WWW-sovellukset ovat verrattain tuore, mutta nopeasti suosituksi noussut tapa kehittää ohjelmistoja erilaisiin tarpeisiin. Tässä pro gradu -tutkielmassa Ionic-ohjelmistokehyksellä kehitettyä progressiivista WWW-sovellusta käytettiin tutkimaan avusteisen kommunikaation vaatimuksia, haasteita ja erikoispiirteitä sekä ohjelmistoteknisestä, että käytettävyysnäkökulmasta. Lisäksi tämän suunnittelutieteellisen tutkimuksen myötä pyrittiin saamaan kehittäjille yleistä tietoa progressiivisten WWW-sovellusten rakenteesta ja ominaisuuksista.