Puettavan terveysteknologian hyödyntäminen työhyvinvoinnin edistämisessä - Rajala, Minna (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkittiin, voidaanko puettavan terveysteknologian avulla edistää työhyvinvointia. Työhyvinvoinnin edistäminen edesauttaa esimerkiksi työntekijöiden työstä palautumista sekä työn tuottavuutta. Siten työhyvinvoinnin edistäminen palvelee sekä organisaatiota että työntekijöitä. Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja tutkimuskysymyksinä olivat: ”Voidaanko puettavalla terveysteknologialla edistää työntekijöiden työhyvinvointia?” ja ”mitä vaikutuksia puettavilla terveysteknologioilla voi olla työntekijöiden työhyvinvointiin?”. Tässä tutkimuksessa havaittiin, että puettavien terveysteknologioiden hyödyntämistä työhyvinvoinnin edistämisessä on tutkittu melko vähän. Aiemmin tehdyt tutkimukset ovat painottuneet lähinnä älykellojen hyödyntämiseen työhyvinvoinnin edistämisessä sekä sosiometristen tunnusten hyödyntämiseen sosiaalisen vuorovaikutuksen mittaamisessa, kun taas muut tässä tutkimuksessa käsitellyt terveysteknologiat eli otsapannat, kameraklipsit sekä vaatteisiin upotetut anturit ovat jääneet joko tutkimatta tai vähemmälle huomiolle. Tässä tutkimuksessa havaittiin, että puettavilla terveysteknologioilla voidaan hyödyntää työhyvinvoinnin edistämistä sosiaalisesta, psyykkisestä ja fyysisestä näkökulmasta tarkasteltuna. Sosiometristen tunnusten avulla voidaan edistää työntekijöiden keskinäistä viestintää organisaatiossa ja puolestaan älykellojen kautta voidaan edistää viestintää niin organisaation sisällä kuin ulkopuolellakin. Lisäksi älykellojen käytöllä yhdessä hyvinvointiohjelmien, ja erityisesti ryhmäkilpailujen kanssa, voidaan edistää sosiaalista vuorovaikutusta organisaatiossa ja toisaalta myös motivoida työntekijöitä liikkumaan enemmän. Älykellot soveltuvat hyvin myös stressin hallintaan, millä on vaikutuksia työstä palautumiselle.