Semantic vector spaces : a Finnish perspective - Puuska, Samir (2019)
Tässä tutkielmassa käsitellään semanttisia vektoriavaruuksia, sekä laskennallista kielitiedettä suomen kielen näkökulmasta. Tutkielmassa esitellään kielitieteellinen viitekehys, jonka puitteissa matemaattinen kielenmallinus tapahtuu. Vektoriavaruuksien ominaisuuksia tarkastellaan kolmen mallin puitteissa. Mallien perustella osoitetaan, että semanttiset vektoriavaruusmallit kykenevät mallintamaan semanttisia merkityksiä lähdetekstin mukaisesti.