"Seksivallia" murtamassa? : seksuaalisuus suomalaisissa elokuvissa ja niitä käsittelevissä lehtikirjoituksissa vuosina 1966 – 1970 - Jörgensen, Antti (2019)
1960-luvun jälkipuoliskolla Suomessa elettiin rakennemuutoksen, kulttuurivallankumouksen ja opiskelijaradikalismin aikaa. Samaan aikaan suomalainen elokuvateollisuus oli ajautunut talousvaikeuksiin, mistä johtuen useat suurista studioista lopettivat toimintansa ja nuoret elokuvantekijät nousivat esiin. Keskustelu seksuaalisuudesta levisi Suomeen ja vuoden 1966 keväästä puhutaan seksuaalikeväänä, jonka aikana myös uusi aikaisempaa sallivampi laki elokuvien ennakkotarkastamisesta astui voimaan.