Ohjelmistomuutosten laadunvarmistus valikoiduilla testitapauksilla - Rantanen, Sami (2019)
Regressiotestaus on välttämätön ja olennainen osa ohjelmistokehitysprosessia. Regressiotestien määrän kasvaessa suureksi tai jonkin muun syyn takia saattaa regressiotestien suoritusaika olla liian pitkä kerralla suoritettavaksi. Tällöin tarvitaan keinoja valita ja priorisoida regressiotestisettiä suoritusajan lyhentämiseksi. Valinta ja priorisointi voidaan tehdä manuaalisesti, mutta useimmiten sitä automatisoidaan tai ainakin on pyrkimys automatisoida. Regressiotestien valinta ja priorisointi on varsin tutkittu aihealue, mutta käytännöntoteutuksien aineistoa on saatavilla varsin niukasti. Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkitaan ja kehitetään tapa suorittaa valikoitu regressiotestijoukko ohjelmistoon tehdylle muutokselle perustuen testien koodikattavuustietoihin. Tutkittavana kohteena on erään yrityksen Android-sovelluksen kehitysprosessi, johon toteutetaan ja integroidaan tarvittavat ohjelmistot. Tutkimuksen kohteena oleva ohjelmistonkehitysprosessi noudattelee jatkuva integraatio -prosessin periaatteita. Kehitetyssä ohjelmistossa käytetyt valintamenetelmät pohjautuvat aihealueen tutkimukseen. Tutkielmassa kehitetyn ohjelmiston avulla voidaan valita regressiotestit olemassa olevasta suuremmasta testijoukosta ohjelmistomuutoksen laadun varmistamiseksi. Tutkielma esittelee käytännöntoteutuksen rajata regressiotestijoukkoa tuoden esille aihealueeseen ja toteutettuun ratkaisuun liittyviä mahdollisia jatkokehitys ja -tutkimusideoita.