Yleinen tekoäly - Piispanen, Joni-Roy (2019)
Tekoälytutkimus on muodostunut merkittäväksi yhteiskunnalliseksi ja tieteelliseksi aihealueeksi, varsinkin sen viimeaikaisten läpimurtojen takia. Se on saavuttanut uskomattomia asioita esimerkiksi lääketieteessä. Tätä toiminnallisuutta on pitkään pyritty laajentamaan alakohtaisista ongelmista, yleispäteviin ongelmiin ja tilanteisiin. Tavoitteena tutkijoilla on ollut luoda algoritmejä, jotka saavuttaisivat ihmisen tasoisen yleisen älykkyyden ja ongelmanratkaisu kyvykkyyden. Tekoälytutkimuksen alkuajoilla oletettiin, että tällaisia erityistehtävissä toimivia systeemejä pystyttäisiin yhdistämään koherentiksi järjestelmäksi, joka saavuttaisi yleisen älykkyyden, mutta pian huomattiin tämän olevan haasteellista, ellei jopa mahdotonta. Tästä johtuen tutkijat ottivat mallia ihmisen tiedonkäsittelystä ja mielestä, muodostamalla kognitiivisia arkkitehtuureja, joiden pohjalta yleinen älykkyys voisi muodostua. Tulen käsittelemään näitä tutkimuksen aikana ja pyrin selvittämään, onko tämä lähestymistapa yleisen älykkyyden ratkaisemiseksi toimiva.