Sijoitettujen lasten väkivallan kokemukset lastensuojelun sijaishuollon asiakirjoissa - Oikarinen, Tiia (2019)
Tämän tutkimuksen tehtävänä on selvittää kuinka sijoitettujen lasten väkivaltakokemukset näkyvät lastensuojelun sijaishuollon asiakirjoissa. Tutkimus on osa vuosina 2009-2014 käynnissä ollutta Pelastakaa Lapset ry:n ja Viola- väkivallasta vapaaksi ry:n kehittämistyön hanketta nimeltään Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa. Tutkimukseni tavoitteena on hahmottaa lasten kokeman väkivallan näkyvyyttä lastensuojelun sijaishuollon asiakirjojen kautta.