“Tässä ei nyt ole kyse Xboxista tai PlayStationista” : suostumuksen, leikin tilan ja väkivallan representaatiot sarjakuvassa Sunstone ja romaanissa 50 Shades of Grey: Sidottu - Nousiainen, Susi (2019)
Esitän tutkielmassani uuden käsiteparin arkkitehtuuri ja virtaus kuvaamaan leikin tilan osa-alueita. Käytän näitä käsitteitä yhdessä esteettisen kahdentumisen ja leikillisyyden käsitteiden kanssa ja etsin niiden avulla seksuaalisen leikin ja väkivallan rajapintoja Stjepan Šejićin sarjakuvassa Sunstone ja E.L. Jamesin romaanissa 50 Shades of Grey – Sidottu. Lähestyn teoksia vertailevalla sisällöntutkimuksella leikin tilan representaatioiden näkökulmasta. Ajattelen, että käsittämällä seksin leikkinä on mahdollista purkaa sekä siihen liittyviä haitallisia puhumattomuuden normeja, että patologisoivaa rajanvetoa seksuaalisuuden moninaisuuden alueilla. Uskon, että tämän kaltainen ajattelu voi johtaa huomion seksistä kommunikoinnin ja leikillisyyden periaatteen eli suostumuksen teemoihin. Leikin tilaan liittyvien taikapiirin ja esteettisen kahdentumisen voidaan katsoa näyttäytyvän erityisen selkeästi aineiston teosten kuvaamassa BDSM-kategorisoidussa seksissä. Sen monet toiminnot olisivat ilman suostumusta väkivaltaa. Toteankin, että siinä missä Sunstonessa kuvataan kahden itsenäisen toimijan välistä seksuaalista leikkiä, 50 Shades of Grey ei kuvaa BDSM-seksiä vaan seksuaalista väkivaltaa.