Pimeätuulinen valkoinen hiljaisuus : runoilijan poeettinen tajunnanmaisema - Mäki-Penttilä, Sari (2019)
Pimeätuulinen valkoinen hiljaisuus – runoilijan poeettinen tajunnanmaisema on tieteellis-taiteellinen tutkimus, jossa filosofiaa, psykologiaa, pelkoteoriaa, luovuutta, Kalevalaa, kosmologiaa, biologiaa ja kansanperinnettä yhdistelemällä kuvaan poeettista tajunnanmaisemaa ja maailmankuvaa. Käsittelen filosofiaan, luovuuteen ja kuolemaan päin kuperkeikallaan olevaa aihetta konkreettisten omaan kokemuksiin pohjaavien ilmiöiden, kuten kirjoittamisen, pimeässä metsässä kävelyn, kuoleman, vuorilla vaeltamisen, jongleerauksen, akrobatian, saattohoidon ja runoilijana toimimisen kautta. Kuvaan luovuutta poeettisena olemisen orientaationa henkilökohtaisesti ja tiedollisesti.