Tilintarkastajien näkemyksiä säätiöiden sisäisestä valvonnasta - Pylsy, Joonas (2019)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää tilintarkastajien näkemyksiä säätiöiden sisäisestä valvonnasta. Säätiöiden pääasiallinen ulkoinen valvonta tapahtuu tilintarkastajan toimesta. Tällöin on luontevaa tutkia heidän näkemyksiä ilmiöstä. Tutkimus toteutettiin haastattelemalla kuutta säätiöitä tarkastavaa tilintarkastajaa eri tilintarkastusyhteisöistä. Tarkoituksena oli saada vastauksia kysymyksiin, jotka liittyivät johtamiseen ja valvontaan, sisäisen valvonnan menetelmiin, sekä näihin liittyviin kehityskohteisiin säätiöissä. Haastattelut toteutettiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla kevään 2019 aikana.