Small and medium sized companies in wood-based circular bioeconomy : barriers and prerequisites to success - Salmela, Miisa (2019)
Ilmastonmuutoksen ja hupenevien luonnonvarojen aiheuttavat ongelmat luovat painetta muutokselle ja kasvavaa kiinnostusta biopohjaisten materiaalien käytölle useissa eri tarkoituksissa. Kiertobiotalous on yleistyvä lähestymistapa, joka on suunniteltu korvaamaan nykyinen lineaarinen ”ota-käytä-hävitä” malli, joka perustuu arvon luomiseen maksimoimalla hyödykkeiden tuotanto ja myynti. Kiertobiotalous on kierto- ja biotalouden yhdistelmä, joka hyödyntää bio-pohjaisten resurssien tehokasta hallintaa. Erityisesti PK-yrityksillä nähdään olevan merkittävä rooli puupohjaisen kiertobiotalouden edistämisessä Suomessa ja uusien tuotteiden markkinoille tuomisessa.