Big Data -arkkitehtuurit julkipilvessä - Halm, Niki (2019)
Tämä tutkielma keskittyy massadata-arkkitehtuureihin ja niiden toteuttamiseen julkipilvessä. Tutkielmassa käsitellään teoreettisena taustana massadata, pilvipalvelut ja massadata-arkkitehtuurit.