Itseohjautuvien ajoneuvojen kyberturvahaavoittuvuudet - Muukkonen, Niko (2019)
Itseohjautuvat ajoneuvot ovat ajankohtainen aihe nykyajan liikenteen kehityksessä. Näiden ajoneuvojen kehityksessä on tärkeää ottaa huomioon kyberturvallisuus. Tämä tutkielma on pienimuotoinen kirjallisuuskatsaus, jossa käydään läpi itseohjautuvien ajoneuvojen teknologioita ja näistä teknologioista, sekä muista syistä aiheutuvia mahdollisia kyberturvahaavoittuvuuksia, joita itseohjautuvien ajoneuvojen kehityksessä voi kohdata. Tutkielmassa havaitaan kyberturvallisen itseohjautuvan ajoneuvon saavuttamisen olevan hankalaa, sillä itseohjautuvat ajoneuvot käyttävät usein monia eri teknologioita, joissa voi olla haavoittuvuuksia. Huomataan myös, että teknologioiden kyberturvallisuus ei riitä, vaan ajoneuvon käyttäjän kouluttaminen on myös tärkeää esimerkiksi käyttäjän manipuloinnin estämiseksi.