Basel-säädösten vaikutus pankkijärjestelmän systeemiseen riskiin - Parviainen, Elina (2019)
Tämän Pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tutkia Basel-säädösten vaikutusta pankkijärjestelmän systeemiseen riskiin. Tutkielman alkupuolella tarkasteltiin Basel-säädöksiä, joiden avulla säädellään pääasiassa pankkien pääoman määrää ja laatua. Kirjallisuuden perusteella tarkasteltiin säädösten vaikutuksia talouteen, esiteltiin systeemisen riskin eri määritelmiä sekä mittareita ja tarkasteltiin sitä, voidaanko Basel-säädöksillä hallita systeemistä riskiä. Aineisto koostui FTSE Eurooppa ja FTSE Euroopan pankit -kokonaistuottoindekseistä.