Social license to operate reinforcing continuity of business: will stones turn into bread for years to come? : a case study of Yara Suomi Oy, Siilinjärvi site - Niemitz, Fenia (2019)
Sosiaalisen toimiluvan saavuttaminen ja ylläpitäminen on tullut välttämättömäksi kaivannaisteollisuudelle, sillä keskeiset sidosryhmät odottavat teollisuudelta yhä enemmän myötävaikutusta ympäröivään yhteiskuntaan ja ympäristöön, avointa kommunikaatiota sekä paikallisten päätöksentekoon osallistuminen mahdollistamista (Moffat & Zhang, 2014). Hyväksynnän puuttuminen on yhteydessä taloudellisiin (Franks et al., 2014) ja imagollisiin (Prno & Slocombe, 2014) haasteisiin asettaen yritykselle tarpeettomia riskejä.