Valmiina korkeakouluun : lyhyen matematiikan kertausosioita luomassa - Järvelin, Juulia; Lepomäki, Sara (2019)
MathMarket on korkeakoulumatematiikkaan valmistava verkkokurssi, jota käytetään Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja Jyväskylän yliopistossa. Kurssi suoritetaan Moodle-oppimisympäristössä, ja sillä kerrataan ennestään tuttuja matematiikan sisältöjä ennen korkeakouluissa alkavia matemaattisia opintoja. MathMarket-verkkokurssi sisältää molempien oppilaitosten opiskelijoille suunnattuja yhteisiä sekä korkeakoulukohtaisia osioita. Aiemmat kertausosiot pohjautuivat peruskoulumatematiikkaan tai lukion pitkään matematiikkaan. Tutkielmassa esitellään prosessi, jossa luotiin verkkokurssille kaksi uutta lukion lyhyeen matematiikkaan pohjautuvaa kertausosiota: kaikille yhteinen sekä yliopisto-opiskelijoille suunnattu osio. Niiden luomisprosessiin kuului muun muassa aihealueiden rajaaminen kurssia hyödyntävien oppilaitosten toiveiden mukaisesti ja tehtävien laadinta.