DevOps - haasteet ja mahdollisuudet - Petäjä, Jere (2019)
DevOps on 2010-luvun suurimpia trendejä ohjelmistokehityksen parissa. Kyseessä on organisaatiokulttuuri, joka pyrkii edistämään ohjelmistokehitykseen osallistuvien sidosryhmien kommunikaatiota ja nopeuttamaan ohjelmistojen päivittämistä ja muutoksien tekoa automatisaation avulla. Tutkielman tavoitteena on tarjota suomenkielinen perustason katsaus DevOps-kulttuuriin, keskittyen pääosin sen tuomiin etuihin, ja haasteisiin sen käyttöönotossa. Tutkielma pyrkii tarjoamaan DevOpsiin siirtymistä harkitseville yrityksille ja organisaatioille aiempiin tutkimuksiin perustuvia käytännön neuvoja siitä, mitä DevOps on, millaisissa tilanteissa siitä on yritykselle apua, kuinka siihen siirtyminen tapahtuu, ja mihin asioihin siirtymävaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena tutustumalla niin DevOpsista, CI&CD-putkista kuin myös perinteisestä ohjelmistokehityksestä tehtyihin tutkimuksiin.