Kestävyysliikuntasuositusten toteutuminen ikääntyneillä perustuen itseraportoituun ja syketallennuksella arvioituun fyysiseen aktiivisuuteen - Sanaslahti, Sini (2019)
Kestävyysliikuntasuosituksen mukaan ikääntyneiden tulisi liikkua useana päivänä viikossa yhteensä vähintään 150 minuuttia reippaasti tai 75 minuuttia rasittavasti. Tätä liikunnan määrää pidetään vähimmäismääränä terveyden edistämisen kannalta. Aikaisempien väestötutkimusten mukaan 8–42 prosenttia suomalaisista ikääntyneistä liikkuu suositusten mukaisesti. Tutkimukset ovat tavallisesti toteutettu kyselyihin perustuvilla menetelmillä. Objektiivisten aktiivisuutta mittaavien laitteiden, kuten syke- ja liikemittareiden käyttö fyysisen aktiivisuuden arvioinnissa on yleistynyt, mutta niiden vastaavuutta kyselyihin ei tunneta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka suuri osuus 75- ja 80-vuotiaista ikääntyneistä liikkuu kestävyysliikuntasuositusten mukaisesti sekä tutkia, eroaako arvio ikääntyneiden fyysisestä aktiivisuudesta kyselyn ja syketallennuksen perusteella mitattuna.