"Se on vaan niin kivaa" : kuvataideharrastuksen merkityksestä lapselle - Huolman, Minna (2019)
Tutkielma on tapaustutkimus, jonka tarkoituksena on tutkia lasten omia kokemuksia kuvataideharrastuksestaan. Tutkielma on luonteeltaan lapsilähtöinen. Tutkielmassa on haastateltu kuvataidekoulussa opiskelevia 10-vuotiaita lapsia syksyllä 2005 ja samoja lapsia 12 vuotta myöhemmin 22-vuotiaina. Lisäksi on haastateltu kuvataidekoulun opettajaa. Hänen kanssaan on mietitty syitä, miksi lapsi harrastaa kuvataiteita. Haastatteluissa on keskitytty kartoittamaan, mitä lapset sanovat harrastuksestaan ja mitä nuoret muistavat harrastuksen merkinneen lapsuudessaan. Haastatteluista on myös kerätty tietoa siitä, mikä voisi olla vaikuttavana tekijänä harrastuksen aloittamiseen.