Kompleksilukujen lukuteoriaa ja lukuteoriaa kompleksiluvuilla - Lindqvist, Ellinoora (2019)
Tämän tutkielman tarkoituksena on näyttää, kuinka kokonaislukujen lukuteoriaa voidaan yleistää kokonaislukujen kompleksisille laajennuksille. Lisäksi halutaan osoittaa, että tilannetta voidaan tarkastella toisestakin suunnasta eli siitä, kuinka kokonaislukujen lukuteorian tuloksia voidaan todistaa kompleksilukujen avulla. Kokonaislukujen kompleksisista laajennuksista erityisen kiinnostuneita tutkielmassa ollaan Gaussin, Hurwitzin ja Eisensteinin kokonaisluvuista.