Vliânie izmeneniâ svâzej meždu Rossiej i Evropejskim soûzom v tečenie 2013-2017 godov na integratsionnyj process rossijskih studentov v Finlândii : na osnove pis’mennogo oprosa - Liinamaa, Iiris (2019)
Tämä Pro gradu -tutkielma käsittelee eri-ikäisinä Suomeen muuttaneiden venäläisten korkeakouluopiskelijoiden integroitumista Suomeen sekä sitä, miten vuosien 2013–2017 aikana muuttuneet Euroopan unionin ja Venäjän väliset suhteet vaikuttavat tutkimukseen osallistuneiden integroitumiseen ja elämään Suomessa. Tutkimuskohteena ovat heidän henkilökohtaiset kokemuksensa siitä, vaikuttavatko EU:n ja Venäjän suhteet heidän elämäänsä Suomessa, ja jos vaikuttavat, niin miten. Tutkimus perustuu kirjalliseen kyselyyn, johon vastasi yhteensä 33 Venäjältä Suomeen muuttanutta opiskelijaa.