Mikropalveluarkkitehtuurin hyödyt ja haitat : mikropalveluilla toteutetun tietokantapohjaisen rajapintapalvelun vertailu monoliittiseen toteutukseen - Pennanen, Jari (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään kirjallisuuskartoituksen keinoin mikropalveluarkkitehtuurin hyötyjä ja haittoja verrattuna monoliittiseen ohjelmistoon. Tarkastelussa on tietokantapohjaiset rajapintapalvelut, kuten HTTP:n päällä toimivat rajapinnat, jotka tallentavat tai hakevat tietokannasta tietoa. Kartoituksen tuloksena näyttäisi, että mikropalveluarkkitehtuurin hyödyt ovat saavutettavissa ainakin isommille organisaatioille, joilla on kykyä hallita hajautetun järjestelmän kompleksisuutta.