Urheilun ympäristövastuuverkosto liikunnan ja urheilun ympäristöhallinnan mahdollisuusrakenteena : kyselytutkimus Urheilun ympäristövastuuverkoston jäsenille - Mantere, Elsa (2019)
Ympäristöongelmien lisääntyminen ilmastonmuutoksen seurauksena on vaatinut ympäristöhallinnan kehittämistä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Myös liikunnassa ja urheilussa ympäristöasiat on pyritty ottamaan huomioon ja ympäristöhallintaa kehittämään viimeisten vuosikymmenten aikana. Silti vaikuttavat toimet negatiivisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi ovat vielä puuttuneet. Liikunta- ja urheilukulttuuri on osaltaan aiheuttamassa ympäristöhaittoja, kuten saastumista, roskaantumista ja melua. Toisaalta ilmastonmuutoksen aiheuttamat ympäristöongelmat myös heikentävät liikunta- ja urheiluolosuhteita.