Biotalouden kapitalistinen sankaritarina : biotalousnarratiivi Suomen politiikassa - Pietilä, Miia (2019)
Tutkimuksessani tarkastelen biotalouden poliittista narratiivia suomalaisessa kontekstissa. Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millä tavoin ekomodernisaation diskurssi ilmenee Suomen politiikassa sekä millaisen narratiivin Suomen biotalousstrategia luo biotaloudesta. Aineistona käytän Suomen hallitusohjelmia vuosilta 1979–2015 sekä biotaloutta käsitteleviä valtionhallinnon asiakirjoja. Tärkein aineisto tutkimuksessani on vuonna 2014 julkaistu Suomen biotalousstrategia.