Modelling winter conditions of streets and pavements in a changing climate - Saranko, Olli (2019)
Ilmatieteen laitoksen tiesäämalli RoadSurfia, säämalli HARMONIE-AROME:a, ilman ja alustan vuorovaikutuksia kuvaavaa malliyhdistelmä SURFEX:ia ja kaupungin energiatasemalli TEB:iä käytettiin mallintamaan tulevaisuuden ilmaston tiesääolosuhteita Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Käytetyn hilaruudukon tarkkuus oli SURFEX/TEB-mallilla 500 m ja 2,5 km HARMONIE-AROME-sääajoissa. Tiesää- ja jalankulkuolosuhteita tutkittiin erikseen RoadSurfin eri asetuksilla. Mallinnetut ilmaston muutokset perustuvat RCP8.5-kehityskaareen ja ilmastonmuutosmalleihin. Aikahorisontiksi valittiin 2040–2069. Tämä tutkimus on osa kahta EU-projektia, URCLIM:ia ja iSCAPE:a. Mallien ennustamat sääolosuhteiden muutokset ovat merkittävimpiä ilman lämpötilassa. Mallinnetut tulokset osoittavat, että sekä vaikeat tieolosuhteet että liukkaat jalankulkuolosuhteet vähenevät merkittävästi. Sekä tiesää- että jalankulkuolosuhteissa näkyy selviä, mutta ei niin merkittäviä, riippuvuuksia kaupungin rakennustyypistä.