Agreements and disagreements in online fan discourse - Haapsaari, Satu (2019)
Internetistä on tullut merkittävä apuväline ihmisten välisessä viestinnässä. Se on tarjonnut myös faneille helpon tavan kommunikoida ja osallistua erilaisiin faniuden aktiviteetteihin tehden samalla faniudesta entistä näkyvämpää. Tutkielman aiheena on samanmielisyyden ja erimielisyyden ilmaiseminen Internetin englanninkielisellä keskustelupalstalla, jonka aiheena on amerikkalainen tv-sarja Supernatural. Keskustelupalsta on osa The Internet Movie database -sivustoa (www.imdb.com), joka kerää tietoa elokuvista ja tv-sarjoista. Tutkielmassa yhdistyy faniuden ja tietokonevälitteisen viestinnän osa-alueet. Samanmielisyyden ja erimielisyyden ilmaisemista on tutkittu mm. puhutussa kielessä, mutta aiheesta on suhteellisen vähän tutkimusta tietokonevälitteisessä keskustelussa. Tutkielma siis osaltaan täyttää tätä aukkoa aiemmassa tutkimuksessa.