Kerroksellinen kulttuuriympäristö : Ala-Vahteri ja Haara-aho Isojärven kansallispuistossa - Patajoki, Anna (2019)
Maisterintutkielmani tavoitteena on vertailla kahta kulttuuriympäristön arvottamismenetelmää, Metsähallituksen Arvotusavainta sekä DIVE-kulttuuriympäristön analyysimenetelmää. Esimerkkikohteina ovat Isojärven kansallispuistossa sijaitsevat Ala-Vahterin ja Haara-ahon tilat. Tutkielmassani arvioin menetelmien toimivuutta arvottamistyökaluina, sekä pohdin, kuinka menetelmät ottavat huomioon kulttuuriympäristön kerroksellisuuden.