An enemy from the sea or just another depression : agency in U.S. hurricane discourses - Arffman, Atte (2019)
Vaikka yleisiä käsityksiä hurrikaaneista hallitsee niiden aiheuttama materiaalinen tuho, on niiden vaikutus huomattavasti moninaisempi ja yltää myös yhteiskunnan abstrakteille tasoille. Analysoin tutkielmassani sitä, miten hurrikaanien materiaaliset ja diskursiiviset ominaisuudet ovat tiiviisti yhteen kietoutuneita ja kuinka kyseinen yhteen kietoutuneisuus suhteutuu luonto-kulttuuri -jaotteluun. Lähdeaineistonani ovat yhdysvaltalaiset sanomalehdet keskeisimpinä The New York Times ja The Washington Post.