Peptidoglykaanin hajottaminen, puhdistus ja karakterisointi - Ojala, Alexandra (2019)
Tutkielman kirjallisessa osassa perehdytään bakteerin soluseinän biosynteesin, peptidoglykaanin hajottamiseen, puhdistamiseen sekä karakterisointiin. Kokeellisessa osassa valmistettiin kahta lähtöainetta, joita voidaan käyttää lysostafiinientsyymin siirtymätila-analogin valmistamisessa. Valmistetutut komponentit olivat suojattu aminometyylihypofosforihapoke sekä N-akryloyyliglysinaatti.