Metsien hiilinielut ja kestävä kehitys : sisällönanalyysi lehtiartikkeleissa käydystä uutisoinnista metsien hiilinieluista ja metsien käytöstä kestävän kehityksen näkökulmasta - Ervasti, Aino (2019)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää viimeaikaista uutisointia Suomen metsien hiilinieluista ja metsien kestävästä käytöstä tunnetuissa sanomalehdissä. Metsien hiilinielut ovat olleet pinnalla uutisoinnissa jo pari vuotta ja niistä käytävää keskustelua on vauhdittanut lisääntynyt huoli ilmastonmuutoksesta. Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä on kestävän kehityksen käsite ja aikaisempi tutkimus ilmastonmuutoksesta, hiilinieluista, metsien käytöstä ja näiden yhteydestä.