Liiketoimintatieto liiketoimintaprosessien hallinnassa - Piitulainen, Simo (2019)
Liiketoimintaprosessien hallinta on yksi organisaatioiden tärkeimmistä tehtävistä. Liiketoimintaprosessien toimimattomuudella voi olla niille vakavia seurauksia. Toisaalta prosessien kehittäminen voi tuoda niille merkittäviä kilpailuetuja. Liiketoimintatiedon hyödyntämiseen liiketoimintaprosessien hallinnassa on kehitetty erilaisia viitekehyksiä ja menetelmiä, mutta aihepiirin tutkimus ja kirjallisuus on ollut pääosin akateemista. Tässä tutkielmassa etsitään vastauksia kysymykseen ”Kuinka BI–ratkaisuja voidaan hyödyntää liiketoimintaprosessien hallinnassa?” Tutkielma toteutetaan kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman löydöksenä oli, että BI–ratkaisujen analytiikkamenetelmiä hyödyntämällä prosessien hallinnasta voidaan tehdä objektiivisempaa ja tehokkaampaa. Erityisesti prosessienhallintajärjestelmien sisältämien tietojen louhintaa hyödyntävä prosessilouhinta on saanut suosiota viime vuosina. BI– ja BPM –järjestelmien väliset integraatiot vaativat kuitenkin organisaatioilta riittäviä resursseja ja oikeanlaista osaamista sekä selkeää strategiaa.