Haitat ja niiden raportointi alaraaja-artroosipotilaiden liikuntainterventiotutkimuksissa : systemaattinen kirjallisuuskatsaus - Pennanen, Maria (2019)
Polvi- ja lonkkanivelrikko ovat yksi invalidisoivimmista ja eniten kipua aiheuttavista sairauksista. Liikunnalla on useita terveyshyötyjä polvi- ja lonkkanivelrikkoa sairastaville. Liikunnan hyödyistä nivelrikkopotilaille onkin tehty useita tutkimuksia, mutta haittoja ei ole tutkittu systemaattisesti. Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää haittojen vakavuutta, tyyppiä ja insidenssiä liikuntainterventiotutkimuksissa. Lisäksi selvitetään miten ja kuinka usein haitat on raportoitu tutkimusartikkeleissa.