"Incredibly horrible form of no-touch psychological torture" : sanomalehtinarratiivit musiikkikidutuksesta yhdysvaltalais- ja brittilehdissä 2003-2016 - Ervasti, Linnea (2019)
Musiikkikidutus on kuulunut osaksi ”tehostettuja kuulustelumenetelmiä“, joita on käytetty Yhdysvaltain ylläpitämissä vankiloissa esimerkiksi Irakissa, Afganistanissa ja Guantánamo Bayssa Kuubassa. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan musiikkikidutukseen liittyivä diskursseja Irakin sodan 2003 – 2010 sekä terrorismin vastaisen sodan kontekstissa, erityisesti Abu Ghraibin skandaaliin ja Guantánamo Bayn vankileiriin liittyen.