Neuroverkot ja AlphaGo Zero - Merikivi, Mikko (2019)
Tutkielmassa perehdytään AlphaGo Zeron toimintaan ja oleellisimpiin siinä käytettyihin tekniikoihin. AlphaGo Zero on tekoäly go-lautapelille, jota on pidetty tekoälyille hankalana. Tärkeä syy AlphaGo Zeron menestykseen oli käyttää neuroverkkojen ja Monte Carlo -puuhaun yhdistelmää. Löydän tälle menetelmälle muitakin käyttökohteita. Kehitystä aikaisempaan AlphaGo-tekoälyyn nähden oli erityisesti pelaamaan oppiminen ilman ihmisten ohjausta, kahden neuroverkon yhdistäminen yhdeksi, joka antaa kaksi ulostuloa, sekä residuaalisten neuroverkkojen käyttäminen.