Ominaisuudet ja substanssi : teoriayhdistelmien arviointia - Vilkman, Konsta (2019)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on käsitellä kimpputeorian ja substraattiteorian ongelmia eri ominaisuuskäsitysten kautta. Eri ominaisuuskäsityksiksi valitsin platonistisen universaalin, aristoteelisen universaalin ja troopin. Keräsin kokoon joukon argumentteja, jotka puolustavat kimpputeoriaa ja substraattiteoriaa, sekä vasta-argumentteja. Samoin keräsin argumentteja eri ominaisuuskäsitysten puolesta ja vastaan. Yhdistelin substanssiteorioita ja ominaisuuskäsityksiä, ja loin siten useamman yhdistelmän. Osan teorioista kumosin lähtökohtaisesti, osaa arvioin erityisten arviointikriteerien perusteella. Totesin, että aikatilan ulkopuolella sijaitseva platonistinen universaali ei sovi yhteen kimpputeorian kanssa. Samoin totesin, että kimpputeoria tarvitsee välttämättä ylimääräisen entiteetin ominaisuuksia kantamaan. Parhaiksi ratkaisuiksi siihen totesin yhteenkuuluvuuden ja mestariominaisuuden, joista valitsin jälkimmäisen. Ominaisuuskäsitykseksi valitsin troopin. Substraattiteorian kanssa tulin siihen lopputulemaan, että platonistinen universaali on paras tapa käsittää ominaisuudet. Se mahdollistaa substraatin säilymisen sellaisena, millaiseksi se on postuloitu. Tuon teoriayhdistelmän ainoa puute on platonistisen universaalin oma absurdius. Totesin kuitenkin, että se on pienempi puute kuin kimpputeorian puutteet.