Kehitysvammaisten henkilöiden kokemuksia itsemääräämisoikeudesta - Syrjä, Inna; Lamberg, Fanny (2019)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeus toteutuu arjessa heidän kokemustensa perusteella. Lisäksi tavoitteena on tutkia, mitkä tekijät edistävät tai rajoittavat itsemääräämisoikeuden toteutumista. Tutkimus pyrkii tuomaan kehitysvammaiset henkilöt osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja näin parantamaan heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa omaan elämänsä. Fenomenologis-hermeneuttisen tutkimusperinteen mukaisesti tutkimuksen kohteena ovat kokemukset.