Big Datan louhinta ohjelmistokehityksessä - Rantanen, Nuutti (2019)
Nykypäivänä maailmassa kertyy dataa valtavia määriä. Big Data on tällä hetkellä ehkäpä yksi kunnianhimoisimmista datateknologioista. Tätä datamäärää voidaan tutkia ja valjastaa tieteellisiin ja kaupallisiin tavoitteisiin. Valtava data ei itsessään ole Big Dataa, mutta Big Data on valtavaa. Tavoitteena on kartoittaa Big Datan säilöntään, tietoturvaan, louhintaan ja saavuttamiseen liittyviin ongelmiin. Big Data on nykyaikaa ja on tullut jäädäkseen meidän iloksemme. Tutkimuksessa on käytetty päälähteenä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja tulokset painottuvat kirjallisuudessa esiintyneisiin malleihin.