Seikkailupuistojen rantautuminen Suomeen tarkasteltuna innovaatioiden diffuusioteorian kautta - Naskali, Tea (2019)
Seikkailupuistoja on rakennettu eri puolille Suomea kiihtyvällä tahdilla viimeisten vuosien aikana. Tämä liikunnan yhteiskuntatieteiden pro gradu -tutkielma käsittelee seikkailupuistojen rantautumista Suomeen. Tutkimustehtävinä on selvittää, minkälainen prosessi seikkailupuistojen rantautuminen on ollut ja miten seikkailupuistojen määrän muutosta voidaan tulkita innovaatioiden diffuusioteorian avulla. Tämän lisäksi tutkielman tarkoituksena on selvittää luonnon merkitystä seikkailupuistotoiminnassa.