Reaaliaikaiset nestesimulaatiot - Myyrä, Mikael (2019)
Nesteiden virtausten mallintaminen tietokoneella on haastava ja paljon tutkittu ongelma. Kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkielmassa tarkastelen ja vertailen erilaisia simulaatiomenetelmiä keskittyen erityisesti tietokonegrafiikan sovelluksiin, joissa reaaliaikainen vuorovaikutus on yleinen tavoite. Menetelmät voidaan luokitella aineen tilan esittämistavan perusteella ruudukko- ja hiukkasmenetelmiin. Molemmilla on omat etunsa ja haasteensa, mutta yleisiä ongelmia liittyy mm. numeeriseen stabiilisuuteen ja laskennan aikavaativuuteen. Lisäksi käyn vaihe vaiheelta läpi Stamin ruudukkomenetelmän, joka on monen muun ruudukkomenetelmän perusta.