/tu pi:/ or not /tu pi:/ : teachers’ attitudes and approaches to teaching English pronunciation in Finnish upper secondary schools - Rossi, Eelis (2019)
Viimevuosien aikana englannin ääntämisen opetus on Suomessa noussut tärkeäksi osaksi kielen oppimista uuden lukion opetussuunnitelman johdosta. Koska dialogisuutta on uudessa opetussuunnitelmassa painotettu, on ääntämisen opetuskin päässyt nostamaan päätään isommaksi osaksi Englannin kielen opettamista. Tähän on myös vaikuttanut ajatus kansainvälisemmästä kielikompetenssista, joka ajaa ajatusta siitä, että oppilaan on hyvä selviytyä kommunikatiivisissa tilanteissa niin hyvin kuin mahdollista, tässä globalisoituvassa maailmassa. Jotta tämä tavoite voitaisiin saavuttaa, on huomiota kiinnitetty ääntämisen opettamiseen, materiaalipakettien kehittämiseen, ja ylipäätään puhumista kannustavien tehtävien lisäämiseen.