Znatšenije "lembi" v doklade N. Leskova o pojezdke v Olonetskuju guberniju letom 1892 - Shadrina, Anita (2019)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan karjalaisen etnograafikon N. Leskovin matkaraporttia, jossa hän mainitsee sanan “lembi” ja kertoo siihen liittyvistä rakkausrituaaleista. Tutkielman tarkoituksena on selvittää lembi-sanan merkitys ja tarkastella etnograafikkojen eri tulkintoja kyseisestä sanasta.