Korpusavusteinen diskurssintutkimus keskiluokkaan ja työväenluokkaan liittyvistä diskursseista Helsingin Sanomien verkkouutisoinnissa - Hannuniemi, Jenna (2019)
Tutkielmassani tarkastelen, millaisia diskursseja keskiluokkaan ja työväenluokkaan liitetään Helsingin Sanomien verkkouutisoinnissa. Olen kiinnostunut siitä, miten yhteiskuntaluokkia jäsennetään ja millaisia merkityksiä niihin liitetään 2000-luvun Suomessa. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: 1) Millaisia diskursseja keskiluokkaan liitetään Helsingin Sanomien verkkouutisoinnissa? 2) Millaisia diskursseja työväenluokkaan liitetään Helsingin Sanomien verkkouutisoinnissa? 3) Millaisia eroavaisuuksia ja yhtäläisyyksiä keskiluokkaan ja työväenluokkaan liitetyissä diskursseissa on?