Ayotzinapa-liikkeen Facebook-organisoituminen : mobilisaation monenlaiset kehykset - Koskipalo, Vanessa (2019)
Tämän maisterintutkielman aiheena on Facebookin rooli meksikolaisen Ayotzinapa-liikkeen yhteiskunnallisessa organisoitumisessa ja poliittisessa protestoinnissa. Ayotzinapa-liike syntyi Meksikossa vuonna 2014, kun 43 vasemmistolaista opettajaopiskelijaa katosi, ja myöhemmin todennäköisesti joukkomurhattiin Igualassa, Guerreron osavaltiossa. Tapaus paljasti uudella tavalla valtionhallinnon ja järjestäytyneen rikollisuuden kytkökset, ja sai aikaan viime vuosien merkittävimmän yhteiskunnallisen protestiliikehdinnän Meksikossa. Aktiivinen sosiaalisen median käyttö on ollut tärkeässä roolissa Ayotzinapa-liikkeen toiminnassa, ja tämän tutkielman tarkoitus on selvittää, kuinka liike on kehystänyt tavoitteitaan ja toiminnan perusteluitaan Facebookissa, ja kuinka se on näin pyrkinyt mobilisoimaan ihmisiä.